Atracții turistice

Biserica evanghelică din Sebeș

Ansamblul bisericii evanghelice din Sebeș este un ansamblu de monumente istorice aflat pe teritoriul municipiului Sebeș.

Ansamblul este format din următoarele monumente:

  • Biserica evanghelică
  • Capela „Sf. Iacob”
  • Casa parohială evanghelică, azi casa clopotarului 
  • Zid de incintă 

Râpa Roșie

Râpa Roșie este o arie protejată (rezervație geologică și floristică) de interes național ce corespunde categoriei a III IUCN (24 ha),[2] cu o suprafață de 10 ha, situată în județul Alba, pe teritoriul administrativ al orașului Sebeș, la cca 4 km nord de acesta.

Casa Memoriala Lucian Blaga

Casa natală a lui Lucian Blaga este un monument istoric aflat pe teritoriul localitatea Lancrăm; municipiului Sebeș.

Ulița Veche, Nr. 234, Lancrăm, Mun. Sebeș

Cetatea Alba Iulia

Cetatea Alba Carolina este o fortăreață cu bastioane de tip Vauban construită la începutul secolului al XVIII-lea în orașul medieval Alba Iulia pe Dealul Citadelei, având rol de fortificație strategică de apărare a Imperiului Habsburgic împotriva eforturilor militare ale Imperiului Otoman și de consolidare a puterii habsburgice pe plan local.

Domeniul Schiabil Șureanu

Domeniul schiabil Șureanu este situat în mijlocul României, atât în județul Alba cât și în județul Hunedoara. Situat într-un cadru natural montan magnific, de mare altitudine în Munții Șureanu, domeniul este cuprins între vârful Șureanu de 2.059 metri altitudine și vârful Pâtru de 2.130 metri altitudine incluzând vârful Aușel de 2.009 metri altitudine și vârful Curmătura de 1.809 metri altitudine.

Vă așteptăm cu drag!

Pentru rezervări și întrebări, ne puteți contacta la numerele de mai jos, prin email sau prin formularul de contact.